sunnuntai 18. marraskuuta 2012

loka-marraskuu15.&16.9.
Lauantaina tokoiltiin hiukan lisää. Haru oli jo viikolla vähän jumittuneen tuntuinen, eikä liikkunut ihan puhtaasti. Kokeessa sitten se ei kovin tahtonut istua ja kun istui teki sen hitaasti. Kisan jälkeen pääsikin hierontaan.

Paikkamakuu 10 (Jännitti ehkäpä taas eniten koko kokeessa)
seuraaminen taluttimetta 7 (jätti perusasennon tekemättä ja pientä jätätystä käännöksen jälkeen)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessa 0 (jäi seisomaan)
Luoksetulo 6 (Pysähdys valui sekä muistaakseni "pieni" törmäys)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 6 (tupla käsky + liikkui kun kävelin taakse)
Nouto 10 (Harun lemppari ja pravuuri pientä murahdusta lukuun ottamatta ei valittamista)
kaukot 0 (kun ei nouse niin ei nouse)
estehyppy 9 (Haru hyppäsi hyyyvin vinoon, toisella puolella ie ollut edes esteen takana vaan sivussa, mutta kaikkien hämmästykseksi se tuli kuitenkin hypäten takaisin :))
kokonaisvaikutus 8 (hiomista ja enemmän intoa tekemiseen)

120 AVO3 sij. 5

Sunnuntaina lähdimme koko lauman kanssa litelemään. Ei kummostakaan menestystä.
Ando AV +,072 RV 25 sij.3 pari kieltoa, rimoja ja kontaktivirheitä.
Haru AV -10 RV 15 sij. 8 kontaktit ja ois ollut rima
Tomu 2x5vp ajoin -5,5 ja -1,31 sijat 4. ja 5. Tomulla on 2lk startteja takana jo 5, joista neljästä vitonen ja aina eri asioista. pikku mustassa on kuitenkin toivoa ja uskon, että me ne kakkosenkin nollat kasaan saadaan. Nousu 3lk tavoitteena ensi vuodelle.

23.9. Oli vihdoin pitkään odotettu Andon luonnetestipäivä.
Toimintakyky -1 pieni (tepasteli testin läpi ja selvästi vähän kuormittu, mutta pimeä huone oli hyvin helppo ja nopea ja siellä ilman uhkaa löysi hetkessä tiensä labyrintin läpi luokseni)
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jävää hyökkäyshalua
Puolustushalu -1 haluton (meni selän taaksen ja totesi, että mamma hoitaa tämän jutun, ei myöskään seinässä lähtenyt puolustamaan itseään)
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton.
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen. luoksepäästävä, avoin

++ Laukauskokematon

yhteensä 156 pistettä
tuomareina Marco Vuosisalo ja Katri Leikola

Loppupeleissä hyvin Andon näköinen suoritus, vaikka odotinkin sen hiukan jotain sanovat hyökkäyksissä. Ehkä Harun läsnäolo antaa sille sitten kotona niin paljon lisää varmuutta, että puolustaa ja komentaa.
Testin aikana ainoa ääni minkä päästä oli pieni pöhinä kelkalla ja pikku vingahdus kun törmäsi haalaria väistäessä mun jalkaan.


30.9. Koska tokokärpänen oli jossain kumman välissä purrut pahasti oltiin taas Harun kanssa kisaamassa. :) Kauheasti ei ole muistikuvaa kokeesta mistä nuo pistevähennykset tuli

Paikkamakuu 10
seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessa 9
Luoksetulo 7 (valui)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 
Nouto 8
kaukot 8  (yksi lisäkäsky)
estehyppy 6
kokonais vaikutus 9
160 pistettä  AVO1

20.&21.10. Rakvere
Lähdettiin Korun kanssa kokeilemaan maailman valloistusta. Kovin suure ei odotukset olleet, koska neito oli juuri pari viikkoa takaperin repässyt itsensä johonkin ja nyt niskassa viiden tikin jäljiltä kämmenen kokoinen karvaton laikku. 
Lauantaina Elena Ruskovaaralla ei ollut oikein mitään postiivista sanottavaa, joten tuloksena H
sunnuntai tuomaria sopuli miellytti astetta enemmän ja päästiin sijoittumaan EH.lla 4/4

Seura oli mukavaa ja napsin muutamia ihan onnistuneitakin kuvia kauniista ruskan värittämästä puistosta.10.11. Riika, Lativa
Lauantaina suuntasimme snoopeli neidin kanssa taas matkamme rapakon toiselle puolen. tällä kertaa vähän pidemmälle. Matkalle mukaan Akaasta jo kesälläkin mukana olleen Leijan. Viime reissun jälkeen odotukset olivat vieläkin matalammalla. Olihan tämä nyt vielä KV näyttely.
Shelttejä oli kisaan ilmoitettu 7. 2 pentua, 1 avo uros, 1 junnu narttu, 1 nuo narttua ja kolme valio narttua. Edellisiä rotuja katsellessa pikkasen helpotti. Tuomari ei selvästi säästellyt ERI ja SA nauhoja. Tutki tarkkaan ja liikutti useampaan kertaan. Syvä huokaus kun kehäsihteeri vilautti ERI nauhaa ja kysyi saako ottaa sertin vastaan. :) Ilomielin me se otetaan.
se oli sitten saavutettu mitä lähdettii hakemaankin. Plussana tuomari tykkäsi meistä vielä PN2 tuloksen verran. kokonaisuudessaan siis ERI1 KP JUN SERT PN2!!
 Nyt todellakin toivotaan, että tammikuun Tarton reissu onnistaa ja tuomisina oisi sielätkin parit junnu sertit, joilla Koru valioituisi Eestin sekä Latvian juniori muotovalioksi.


15.11. Pukkumieheni Ando täytti jo 4v <3 :=":" agikisoihin="agikisoihin" alkuun.="alkuun." andokin="andokin" br="br" edess="edess" ensi="ensi" h="h" hiukan="hiukan" ja="ja" keskiviikkona.="keskiviikkona." lahjana="lahjana" menoksi="menoksi" monta="monta" my="my" n="n" onnea="onnea" p="p" paljon="paljon" rakas="rakas" ri="ri" s="s" see="see" sen="sen" styneen="styneen" suunnittelin="suunnittelin" syntt="syntt" toivottavasti="toivottavasti" tokojuttuja="tokojuttuja" viel="viel" vuoden="vuoden" vuotta="vuotta" yhteist="yhteist">


17.&18.11. Taas toko-agi viikonloppu
Lauantaina tokokokeet Mänttä-Vilppulassa. Maneesi kuulosti etukäteen vaikealta ympäristöltä, mutta onneksi se oli loppu peleissä ihan ok paikka kisata.

Paikkamakuu 7
(nousi istumaan)
seuraaminen taluttimetta 9 (ei mun mielestä ihan näin hyvin, mutta menetteli)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessa 6 (meni hienosti maahan mutta juuri kun lähdin kohti pomppasi kuin ssähköiskusta jaloilleen ja haisteli maata)
Luoksetulo 5 (oikein nopea läpijuoksu ilman lopun perusasentoa)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (tupla käsky seisomiseen+ kääntyi jälleen kun menin taakse)
Nouto 8 (pientä pureskelua ja murahdus tarttuessa, loppu asento vino)
kaukot 10 (omastakin mielestä hienot)
estehyppy 9 (ajatuskatkos takaksin tullessä)
kokonaisvaikutus 10 (iloista ja energistä suorittamista, mutta pitää vielä harjoitella)

140pistettä AVO2

ykkösen metsästys iis jatkukoon. Ollaan varasijalla viikon päästä Hämeenlinnassa pidettäviin kokeisiin. Toivon mukaan sinne aukeaisi paikka. Muita ei loppu vuoteen oikein enää ole.

Tänään liideltiin Harun kanssa Janakkalassa kahden startin verran.
eka rata 5vp -18,46 sij4. hiton puomin alastulo taas kerran. Paljon tehtiin harkka esteillä alastuloa ja joka kerta onnistui. Pitäis nyt haalia paljon möllikisoja, jotta pääsisi kisa tilanteessa puuttumaan tuohon kontaktien hyppelyyn, kun treeneissä se titää saavansa namia ja sen takia kuuntelee paljon paremmin. Kisatilanteet nostaa kierrokset kattoon ja tuo yksi pieni, mutta niin tärkeä asia aina unohtuu. Tämän siitä saa kun ei ollut kunnon ohjausta aloittaessa ja alusta asti tehnyt kunnolla vaan vähän sinnepäin.

Toinen rata 15vp -16,98 sij. 12  Nyt loikattiin myös A alastullessa + kielsi kepeillä. Lopetin saattamisen vähän liian aikaisin, joten loikkasi kakkos väliin. Uusi yritys vähän kauempaa ja onnistui.
Ehkäpä keskiviikkona oisi parempi päivä. Olen silloin ilmoittanut koko lauman Mujusen radalle, Tamskin kisoihin. Tiistaina päästään ohjatusti tekemään kenraalitreenit.

Loppuun vielä tuo Korun "äksidentti"
Koirat huiteli pusikossa ja kesken kaiken kuului kamala kiljahdus ja melko heti perään toinen. huusin otuksia ja kaikki tulivat nopeasti luokse. Pika silmäyksellä en löytänyt mitään erikosita. Haru selvästi kyttäsi Korua ja Koru oli vähän normaalia enemmän mato. harun on tehnyt tuosen hyörimistä aina kun joku toinen on vinkassut tai hhutanut kivusta. Ando saadessa toisen koiran hampaasta Haru ol ihan pakko laittaa muualle kun se vaan hääri ja pylri ja itsekin vinkuin ympärillä kun yritin saada toista rauhottumaan.
Koirat kuitenkin asettuivat nopeasti ja vasta kun kustilla meinasin Korua nostaa osui sormi johonkin epämääräiseen sen lavassa. Tarkempi tutkiminen paljasti pari senttisen viillon, mikä oli lävistänyt nahan ja alta näkyi syvemmät kudokset. Äkkiä Tuhatjalkaa päivystykseen. Näiden tapahtumien, kun on pakko sattua yöllä tai viikonloppuisin.
Koru rauhotettiin laitettiin tippaan ja ommeltiin haava umpeen 5llä tikillä. 2h jälkeen kotiin saatin mukaan hiukan väsähtänyt, mutta edelleen iloinen koira. Kotona tein sille piakan viereeni sänkyyn ja siinä se nukkuikin hyvin koko yön. Lääkeiden anto meni ongelmissa. nestemäinen kipulääke ja antibiootti pienessä määrässä kissan ruokaa katosi hetkessä ahneen neidon kitaan. Kauluriinkin se tottui yllättävän nopeasti, eikä pönttö enää toisena päivänä haitannut ollenkaan.


Haava onneksi lähti paranemaan nopeasti ja 10 päivän tikkauksen jälkeen tikkejä poistaessa oli jäljellä pikku aukko josta oli vähän vuotanut kudosnestettä. Suurin osa oli jo täysin ummessa. Karvaa siitä ajeltiin reilu kämmenen kokoinen alue, mikä on nyt onneksi nopeasti lähenyt kasvamaan takaisin. Uusi karva on jo lähes 2cm mittaista ja eiköhän se jo kesällä ole taas täysin ennallaan.
Kyllä tämmöiset tapaukset jättää hetkeksi ainakin pelkotiloja ja kamalaia ajatuksia alkaa pyörimään päässä. Näitä kohdatessa iskee se todellisuus miten milloin vaan ja missä vaan voi jotain sattua.

"Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarma"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti