maanantai 29. maaliskuuta 2010

pientä treenaus

Sunnuntaina pakkasin koirat autoon ja suuntasimme Hakametsän jäähallille treeneihin. Paikalla oli meidän lisäksi kaksi muuta shelttiä sekä collie.
Hiekkakenttä oli hiukan vetinen ja se aiheuttu Haru-prinsessalle hiukan ongelmia :D Aloitettiin paikkamakuulla Harun kanssa. Häiriönä kutsuttiin koirat vuoron perään pois paikalta. Haru pysyi hienosti paikkoillaan ja vain vilkaisi lähteviä koiria. kävin palkkaamassa välillä.
Paikkamakuun jälkeen yhteisenä vielä kontaktissa pujottelua. Tämä oli Harulle tuttu juttu joten lähes seuraamisena sen otin. Ulospäin kaartaessa varmsitin namilla vetämällä, ettei vain jäisi jälkeen.
Sitten hajaannuimme kentällä omiin hommiin. Haru jatkoi seuraamisella. Otin lyhyitä suoria ja paljon avustettuja käännöksiä. Koetetaan saada paikka pysymään myös käännöksissä. Varsinkin oikealle lähdettäessä Haru jää reilusti jälkeen.
Liikkeestä maahan menoa en ottanut kun huomasin jo paikkamakuussa miten vastenmielistä maahan meno Harulle oli, joten se olisi auttamattomasti ollut hidas ja ällöttävä liike, joten tyyduyimme vain liikkeestä seisomiseen. Tuohon liikkeeseen en voisi olla tällä hetkellä tyytyväisempi. :D
Luoksetulon kanssa ei myöskään ollut ongelmia. Saisi kyllä juosta nopeammin, mutta sentään laukkaa. Pallo ei ollut märkänä kiva lelu joten siitäkään ei saanut lisä vauhtia.
Ruutu oli jo ehtinyt unohtua, pitkän tauon aikana. Koetin lähettää ruutuun, mutta Haru juoksi suoraan yhden tolpan luokse (miksi ihmeessä menin opettamaan merkille lähettämistä????????) Leikittiin sitten vetolelulla ruudussa ja annoin mari makkaraa ja jätin yhden takareunalle. Kas kummaa, muisti palaa pätkittäin ja seuraavalla kerralla mentiinkin jo sitten ihan ok. Seisahtuminen saisi olla terävämpi. Parin onnistuneen kokeilun jälkeen jatkoimme noutoon.
Kierrokset nousi heti kun kaivoin kapulan repusta :D Tuo niin rakastaa noutamista. Sivulle salamana ja ihan fiiliksissä odotti lupaa lähteä. Täysillä kapulalle ja lennosta kiinni. Palatessa vauhti hidastui, joten juoksin hiukan karkuun kannusten. Parin tällaisen noudon jälkeen pidettiin taukoa ja koiran vaihto.

Ando aloitti pienillä seuruilla ja sivulle tuloilla eri kulmista. Toinen oli niin täpinöissää ettei märkä ja vetelä maa häirinnyt yhtään, vaan takapuoli iskeytyi maahan salamana. Luoksetulossa ei ole ongelmia vauhdissa, mutta jarrut tahtovat unohtua :D Takapäänkäyttöä voitaisiin katsoa lisää.
Ando pääsi myös muistelemaan ruutua. Sen ongelmana on ennakointi pysähdykseen, joten laitoin napikupin taaemmas ja tein muutamia läpijuoksuja tennispallon kanssa.
Nouto onnistuu hyvin palautusta lukuun ottamatta. Odottaa paikoillaan ja lähtee nopeasti noutamaan ja palaakin yhtä vauhdikkaasti, mutta tiputtaa kapulan jalkoihin. -> Siirrymmen moooonta askelta takaisin päin pitoharjoituksiin.
Loppuun vielä ryhmänä paikkamakuu, samoilla häiriöillä. Andon kanssa välimatkan jätin n. 6metriin ja kävin palkkkaamassa sitä jokaisen lähteneen koiran jälkeen. En myöskään kutsunut luokse.

Iloisesti olin yllättynt Andon kesittymiskyvyn parantumisesta. Sillä ei ollut kiinnostusta lähteä muiden luokse vaan tiiviisti piti kontaktia ja keskittyi ihan vain meidän omiin juttuihin. Saisinpa viikonlopun erkkarissakin noin tiiviisti huomion itseeni :D
Harun paras into oli hiukan hukassa, mutta sekin teki, varsinkin lempiliikkeensä, hienosti. Ehkäpä kurja kenttä ei miellyttänyt herraa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti