maanantai 17. toukokuuta 2010

Pojat liitää

Eilen taas pääsi Ando liitelemään. Viime tiistain peruuntuneen agilityn takia Harukin pääsi mukaan ja sen vuoro oli alkeisjatkon jälkeen tehokurssilla.

Andon kanssa aloitettiin helposta hyppysarjasta, joka päättyi putkeen ja sama toisin päin irtaantumis harjoituksena. Eteen lähetys osoittatui vaikeaksi. Hheti kun jättäydyin taka-alalle Ando kääntyi vastaan. Tätä pitää nyt harjoitella paljon kotona namikupin kanssa.
Parin sarjan jälkeen aloitettiin A-esteen harjoittelu. Ando ei ole koskaan mennyt estettä, koska se on hiukan epävarman itsestään korkeissa paikoissa tai kärsii korkeapaikan kammosta. Sama ongelma oli puomilla. Juoksi esteelle kovaa, mutta vauhti hiipui alkuunsa kun lähdettiin kiipeämään. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen otin oikeaan käteen namit ja vasemmalla tuin takapuolesta ja autoin ylös syöttäen koko matkan. Alas tultiinkin jo ihan eri mielillä ja esteen juurella odotti namikuppi. Parin tällaisen toiston jälkeen alun vauhti oli jo ihan erilainen ja Ando jo selvästi yritti kiivetä itse, joten laitoin sen remmiin ja vähensin työntöapua. Kolmannella kerralla en enää työntänyt ja mentiin jo ihan itse. ekasta haparoivaasta yrityksestä ei mennyt kuin 10 toistoa ja Ando suoritti esteen jo kuin vanhatekijä. Sen vain piti nähdä ettei reitti lopu sinne harjan päälle ja saada hiukan itsevarmuutta :D
Viimeisenä harjoiteltiin keppejä. Ando ei ollut unohtanut viime syksyn oppeja ja meni kepit ok. Hiukan se sähläsi kun alkoi jo kuumuus uuvuttamaan, mutta olen erittäin tyytyväinen karvapallon suoritukseen.


Tunnin jälkeen oli pieni hengähdystauko, käytin Andon pissalla ja vaihdoin koiraa. Ennen tunnin alku otin parit kepit muistutukseksi. Viime kerralla kun ne oli kaikkea muuta kuin hyvät. Nyt Haru malttoi hiukan jo keskittyä ja meni hyvin. Seuraava opettelu vaihe Harulle on mennä kepit loppuun asti, vaikka minä tekisin mitä ja olisin missä. Ja useammasta eri kulmasta. Tähän ajattelin ottaa avuksi verkon.

Rata oli taas mukava ja siinä sai juosta kunnolla, että pysyi koiran perässä. Välistä vetoja, jotka onnistui hienosti. Putken sokeaa kulmaa ei olla kauheasti tehty, mutta Haru haki putken hyvin vaikka jäin kauemmaksi ja pystyin juoksemaan jo toiseen päähän ottamaan vastaan. A mentiin vähän turhan lennokkaasti ja täpärästi tuli kontaktit (tässä kanssa pieni tehon paikka). Jarrutin Harua ennen keppejä ja nekin menivät loppuun hienosti.
Harjoittelu mielessä otettiin vielä A uudestaan hypyn takaa ja tällä kerralla pysäytin Harun alastulossa ja palkkasin sen siihen.


Toinen rata oli samoilla esteillä hiukan vain järjestys muutettuna. Tällä kertaa käytin välistä vetoon vielä enemmän vartaloa, jotta sain tiukemman käännöksn. Jaksan aina vain ihnmetellä miten pienistä liikkeistä tuo koira menee jo ihan erilailla :D
Putken jälkeen taas hidastin hiukan ja lähetin kepeille. SE HAKI NE ITSE!!!! jarrutti hiukan ennen estettä ja sujahti hienosti pujottelemaan <3


Erittäin tyytyväinen olin molempiin poikiin ja taas kisahaaveet Harun kanssa vain nousemavat. Odotetaan kuitenkin nyt tämä kurssi loppuun ja katsotaan sitten heinäkuussa :D Möllikisat olisivat nyt perjantaina, mutta mulla on muutakin menoa samoihin aikoihin, joten ikävä kyllä joudun jättämään ne väliin. Olisi ollut taas niin kivaa lähteä mölleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti