torstai 23. syyskuuta 2010

Missit maailmalla

Viime viikonloppuna oli näyttelyviikonloppu, joka alkoi lauantaina Tomun kanssa Oriveden pentunäyttelystä. Shelttejä oli ilmoitettu yhteensä 5kpl. 1 5-7kk uros pentu ja 4 5-7kk narttu pentua. Tomu esiintyi hienosti ja nenä pysyi poissa maasta liikkuessa. Tuomarin Antti Niemisen mietteet Tomusta:

"Kookas, keskivahva luusto, riittävästi kulmautunut,yhdensuuntaiset liikkeet, hyvä ylälinja, riittävä rintakehä, rodunomainen pää, saksi prenta, hieman leveät krovat, oikea karvan laatu ja väritys, avoin ja luoksepäästävä :D "

ja tuo hymiö on tosiaan tuossa arvostelussa.
yksilö arvostelujen päätteeksi tuomari vielä kierätti porukan ympäri ja ohjasi meidät ensimmäisiksi KP:n kera. Uros pennun kanssa myös kehä ympäri ja hetken mietittyään Tomu ROP-pennuksi. VSP pentu oli tosi nätti soopeli poika Tom (Flyland Escamillo Torere).
Sitten jäätiin odottamaan ryhmä kehiä, joiden oli määrä alkaa tunnin kuluttua ja tietenkin ne aloitettiin 10 ryhmästä :D Onneksi sää oli hyvä niin oli mukava seurata kehien kulkua. Lähtiessä jätin kameran kotiin koska odotin sateista ja huonoa keliä, joten en saanut kuvia ollenkaan, mikä jälkeen päin taas harmittaa. Pitäsi vaan ottaa se kamera aina mukaan.

Ryhmä kehässä oli 15 rotunsa parasta pentua. Tästä porukasta tuomari otti loppu kilpailuun belggarin, briardin, australiankarjakoiran ja Tomun. Jännityksellä kuuntelin kun koira toisensä jälkeen sijoitettiin. Kun toiseksi kuulutettiin belgi olisi ilmeeni varmaan ollut kuvaaisen arvoinen :D Pikku Tumpulani oli nyt ryhmä voittaja. Sieltä saimme suoraan juosta BIS-kehään. Tästä kehästä sijoittuivat neljänneksi karkeakarvainen mäyrökoira, kolmanneksi samojedin koira, toiseksi Saluki ja voiton vei Dalmatiankoira.
Päivän saldona Tomulle siis PEK1, KP, ROP ja RYP1
kuvat Heli L.

Näyttelyn jälkeen hain vain pojat ja vähän tavara mukaan ja suuntasimme Ylöjärvelle. Sunnuntaina oli Andon vuoro näytellä Hyvinkäällä, jota varten tarvitsi hakea auto porukoilta lainaan.

Hyvinkäällä tuomarina Javor Davor Kroatiasta.
"Very nice typ, heavier head, Enought neck, Very nice body, excellent bones, Excellent coat, colour and condition, Well angulated, Moves close behind, carries tail hihg, well presented."

Tällä arvostelulla ERI. Käytiin vielä kilpailu luokassa pyörähtämässä ilamn kummempaa menestystä. Kovasti ilmeisesti tykkäsi Andosta kun sitä paljon katseli, mutta häntä eli taas omaa elämäänsä :D

pöytäkuva Sirpa SaariNyt jää Ando näyttely tauolle X määräksi aikaa. Katsellaan mitä kehiä sitten ensi kesänä olisi tarjolla, jolloin joudutaan jo isojen poikien joukkoon avoimeen luokkaan. Mun pikkuinen täyttää jo 2v reilun kuukauden päästä.
Agilitya treenaillaan ja pieni haave virallisista on pyörinyt mielessä. Katsellaan nyt miten treenit sujuu. Harun olen ilmoittamassa Tammikuussa ekaan viralliseen. IIIK!
Ando liiteli Pirkkalan piskien järjestämissä epiksissä megamöllien toiseksi tyhmällä vitosella. Tyhmä sen takia, etten älynnyt ohjata tarkemmin ja koira ei noussut suoraan puomille vaan teki pienen mutkan. Muuten meni hienosti ja tuo ohjautui tosi hyvin. Tamskin agility koulutusohjaajakurssin demokoirakkona saatiin paljon hyviä vinkkejä ja niitä yritetään hyödyntää. Pitäsi järjestää enemmän aikaa tuon kanssa ihan kaksin. Se on aivan mahtava harrastuskaveri.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut vielä kerran molemmille koirille vikonlopun menstyksestä.
  Eteenkin tietenkin meidän yhteiselle Tomu tyttölle , upea kuva !

  Ylpeä kasvattaja Helene

  VastaaPoista
 2. Onnea Tomulle hienosta vauvamenestyksestä ja Andolle erinomaisesta! :)

  Ja onkohan tuomari tai sihteeri ollut jonkinasteisesen aineen vaikutuksen alaisena, kun arvostelussa on hymiön lisäksi myös "saksipurenta"? Pisti silmään, oon termihaukka ton sanan kohdalla! :P (Vai onko shelteillä sallittu saksipurenta, voin olla tietty ihan hakoteillä )

  VastaaPoista
 3. Rotumääritelmä sanoo seuraavaa: "Säännöllisen ja täydellisen leikkaava purenta. Leuat suorat ja voimakkaat, hyvin kehittynyt alaleuka."

  VastaaPoista
 4. Eli sihteeril tai tuomaril on tullu termivirhe :)

  VastaaPoista