maanantai 21. toukokuuta 2012

huonot kenraalit on hyvät kisat...

Perjantaina käytiin koirien kanssa hakemassa Heli ja Aksu kyytiin ja lähdettiin Sastamalaan M&M agility cup kisaan. Tomun ja Andon kanssa kilpaileviin medeihin ja Harun ja Aksun kanssa kilpaileviin makseihin. Kaikkien kanssa tehtiin komeat hylyt :D Koirat kyllä kulki kaikki hyvin.
Tomun ohjasin huonosti tokavikalle esteelle ja se tuli sen väärältä puolen.
Ando vetäsi keppien jälkeisen takaa kierron väärin ja Haru veti mutkat suoriksi. Aksu kielsi renkaan kolmesti. Laitan ratapiirroksen jälkeen päin. En meinannut pysyä koirien perässä huonon kenkävalinnan takia. Nyt on kuitenkin hyvät uudet lenkkarit jotka on ostettu ihan agivarten.

Lauantaina lähdettiin kisoihin hakemaan tuloksia. Psyykkasin itseni ennen ratoja huomioimaan kaiken mahdollisen ja oikeasti nyt varmistamaan. Kaikki koirat oli ilmoitettu kahdelle radalle.
A-rata oli agirata ja siellä mukana Ando ja Haru. Ando nykäsi pari rimaa alas, sekä puomilta alastulokontaktista vitosen. Itävaltalaisen tuomarin rata oli kuitenkin sen verran mutkikas, että 15 virheellä ja ajalla -16,24 lohkesi kolmas sija. Harun kanssa en ihan tarkasti muista, mutta taisi väärästä radasta tulla HYL.
B-radan oli myöskin agilityrata ja siellä juoksivat Tomu ja Haru. Tomu oli liekeissä ja sen kanssa sai oikeasti juosta. Ihan mieltön koira <3 0-voitto huikealla -17,80 ajalla ja eka LUVA. Ei Harukaan vauhdissa hävinnyt, mutta varmistuksesta huolimatta pomppasi puomin kontaktin. Viidellä rata virheellä ja ajalla -17,45 toinen sija.
C-rata oli hypäri ja sinne lähtivät Ando ja Tomu. Todella mukava rata ja onnistuin tekemään lähes, kuten suunnittelinkin. Andokin saavutti ekan 0-ratansa ajalla -14,29 sijoittuen toiseksi. Tomun kanssa olin ihan varma, että homma kusee renkaalle ja niin se tekikin. En ihan ehtinyt kunnolla edelle joten renkaalta kielto. Muuten tämä rata oli myös yhtä hieno kuin edellinenkin. 5vp aika -10,19 ja viides sija.
Todella tyytyväinen kolmikkooni. Nyt on sitten kaikkien kisakirjoissa ensimmäiset merkinnät. Tomun kanssa en yhtään ihmettele vaikka noustaisiin hyvinkin nopeasti kakkosiin. Keinu, kepit ja rengas kaipaa hiomista. Poikien kanssa voi olla enemmän tekemistä, mutta en koe nousua kakkosiin mahdottomaksi. Varsinkin Haru on parantanut huimasti suorituksiaan nyt ohjattujen treenien alun jälkeen.Sitten loikataan hiukka taaksen päin helatorstaihin. Kävimme Korun kanssa Tuomarinkartanolla pentunäyttelyssä, tuomarina Tarja Löfman. Tykkäsin kovasti tämän tuomarin tyylistä. Selvästi tiesi mitä haki ja teki päätöksensä nopeasti. 
Pentuja oli ilmoitettu huimat 18. Urosten voittajaksi tuomari valitsi komean soopeli pojan Amandiina's Fjord Wanderer (Mainland's Powerpoint x Sunsweet So Far So Good) 
Vanhempien narttujen luokassa oli 10 pentua. Koru oli luokassa toiseksi viimeisä juuri siskonsa Tikrun edellä.
Liikkeet ei ollut mitkään parhaat, kun nokka tipahteli maahan ja nurmikolla oli vaikeuksia löytää paras tahti. Tuomari kuitenkin tykkäsi Korusta ja valitsi sen luokka voittajaksi KP. kanssa. Kerran kiepautti kehää ympäri ensin nuoremman nartun ja sitten urosten voittajan kanssa ja valitsi lopulta Korun myös parhaaksi nartuksi ja ropiksi. Hieno kettu <3 Koska sheltit oli vasta iltäpäivästä ei ryhmäkehien alkuun jäänyt kuin puolisen tuntia odottelua. Siinä ajassa ehdittiin viedä häkki ja tavarat autoon, jotta päästiin sitten suoraan lähtemään. Ryhmäkehässä Tuomari nappasi Korun jatkoon yhdessä 5 muun koiran kanssa ja sijoitti neljänneksi :) Aivan huippua. Lopetettiin pentukehät samoin kuin aloitettiinkin ja heinäkuussa kokeillaankin junnukehiä. Aloitetaan junnut Virossa kahdesta kansallisesta näyttelystä.


 Koru kisarannassa

Sunnuntai aamuna pakkasin Harun matkaan ja lähdimme luonnetestiin. Haru teki hyvin itsenä näköisen suorituksen. Ainot mitkä itseä vähän ihmetytti oli pitkä aika mikä sillä kesti tulla kelkalle ja pimeässä huoneessa se tuli varovasti.

pisteet
Toimintakyky +1 kohtuullinen
terävyys +3 kohttuulinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
puolustushalu +3 kohttuulinen, hillitty
taisteluhalu +2 kohtuullinen
hermorakennne +1 hieman rauhaton
temperamentti +3 vilkas
kovuus +1 hieman pehmeä
luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
+++ laukausvarma

+159 pistettä
tuomarit Katri Leikola ja Marco Vuorisalo
Ensi vuonna on pakko saada Ando testiin ja jos vain mahdollista samoille tuomareille. Tykkäsin näistä kovasti.    Hieno Huspuni <3

1 kommentti:

  1. Korussa näkyy jotenkin tosi paljon samoja piirteitä kun Raxussa! Huomaa että on samalta kasvattajalta :D

    VastaaPoista