sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tossua toisen eteen...

Viikko on ollut hyvinkin harrastuspainotteinen.
Maanantaina käytiin aamupäivästä tokoilemassa shelttiporukalla eteläpuistossa. Poikien kanssa paikkamakuu. Haru 4min ja Ando 2min. Ei mitään ongelmaa.  Paljon saatiin häiriötä. Sitten ALO liikkeitä. Harun seuraamiset oli taas todella hienoja. Sen kontakti ja paikka pitää todella kivasti. Hiukka kontakti katkeilee käännöksissä ja liikkeelle lähdössä, mutta en jaksa sen kanssa alkaa nipottamaan. päätavoite kun on vain TK1 & 2. Liikkeestä maahan meno tosi hyvä, seisominen saisi olla hiukka nopeampi. Luoksetulo kaipaisi lisää vauhtia. Hyppyä ei päästyä esteen puuttumisen takia kokeilemaan.
Andolla on todella hyvä kontakti, mutta paikka seilaa ja se pitää turhan isoa väliä. Seisominen hiukka epävarma vielä, mutta paranee kokoajan. Maahan meno todella kivan napakka. Luoksetulosssa tarttee tehdä läpijuoksuja lelun kanssa, jotta sen saisi tulla tasaisella vauhtilla koko matkan. Nyt tahtooo jarrutella pari metriä ennen.


Illalla mentiin Harun kanssa vielä ohjattuihin tokoihin. Aiheena sivulletulo, seuraaminen ja luoksepäästävyys+paikamakuu. Mentiin tarkoituksella alkeisjatko kurssille, jotta saadaan noille pohjille vielä vahvistusta. Kokeillaa nyt kunnolla pitää tämä toko innostus elossa, ettei kuihdu taas.

Tiistaina Harun ohjatut aksat. Haru oli villillä päällä ja veti koko hommaan ihan perseilyksi. Se ei ollut huomaavinaan keppejä ja veti mutkat pitkiksi. Jos jotain positiivista etitään niin kontaktit oli hyvät.
Keskiviikkona lähdettiin Tomun ja Harun kanssa Tamskin iltakisoihin. Tomu lähti avaamaan kisauraansa. :D
Onneksi ei tarvinnut jännittää mittausta. Maksi se ei ole ja miniksi sitä ei millään saa. Agiradan nähdessäni tiesin ettei hyvä tule. Toinen este rengas ja puolessa välissä keinu ja kuten arvasin niin renkaan se hyppäsi välistä ja keunulla kielsi (3xkielto=HYL, joten jätettiin välistä). Muissa kohdissa ei ollut ongelmaa.
hyppy rata näytti todella kivalle. Sinne lähdettiin tuloksen toivossa. Pituudella kolautin tolpan nurin ja Tomun sitä hiukan väistäessä ajatui pois parhaasta linjasta putkelle. Vielä kun itse jätin ohjauksen hiukka vajaaksi niin kielsi. Muuten rata sujui puhtaasti. Joten toisesta virallisesta kisasta 5vp ja toinen sija <3 Ylpeä olen pikku Tumpusta.

Ensi viikonloppuna uudet koitokset.

Lauantaina oli Korun vuoro saada omaa huomiota, jota tällä kertaa tarjottiin näyttelyn muodossa. Ei ehkä ketun mielestä paras mahdollinen tapa, mutta sai olla itsekseen. Pentu oli ilmoitettu 9 ja paikalla oli 3 uros pentua ja 5 narttua. Myös Korun  ihana trikki sisko Tikru (LT Eye of the Tiger. Tuomari John Walsh Jr. Irlannista.
"Nice young bitch. superbly handled in the ring. nice coat. good temperament. would prefer more balanced head. good angulation on rear. needs more in front. on the move she is strong behind, lacks the desired reach in front. overall promising puppy."
PEK3

muuten Korun näköinen arvostelu, mutta itse kyllä tykkään päästä ja sen linjoista. Se on suloinen <3

Näyttelyn jälkeen käytiin hakemassa loput karvakasat kotoa ja suunnattiin KK-hallille hiukan hyppimään. Korukin pääsi pitkästä aikaa tekemään pientä pätkää. Voisi joku kerta varata oman vuoron ja koettaa kehittää Korun kanssa hiukan taitoja. Kesäkuussa pyritään Pikkukoirien pentuaksakurssille.Tänään olin päivän töissä näyttelyssä ja heti tultua lähdettiin Tomun ja Andon kanssa aksaamaan.


ANDO
Ongelmia oli aluksi saada se renkaasta oikein. Parin muistutuksen jälkeen alkoi sujua. Ei olla tehty rengasta pitkään aikaan.
Sillä oli takaa kierrot loistavasti muistissa ja sain sen lähetettyä hyvin kiertämään 5 esteen. 9 varten autoin hiukka enemmän. Kepit oli myös hienot ja sain itse ottaa jo hyvin etäisyyttä lähelle rengasta ja loppusuoraan etumatkaa.Toisella radalla isoin vaikeus oli keppien kulma. jos ei kunnolla heittänyt kauemmas niin yritti kokoajan aloittaa puolesta välistä.


Eli Andon treenilistalla rengas ja keppikulmat.

TOMU
Tomu ei muistanut rengasta sitten lainkaan. Otettiin iso harppaus taakse ja ohjaaja palkkasi koiran sen tullessa oikeasta välistä. Kakkos radalla se jo sujui hiukka paremmin.
Kepit sillä on myös aika hakusessa ja tarvitsee vahvaa avustamista.
Keinu sujui vaihteeksi parin yrittämän jälkeen. Kanakierre oli tarpeeksi hyvä herkku, että keinulle tultiin jo todella reippaasti.
Tomun treenilistalla kepit, rengas ja keinu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti