keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Jaahas sitä on hetki vierähtänyt edellisistä kirjoituksista. Aika laittaa kesäkuu pakettiin.

Kesäkuu startattiin agikisoissa Nokialla. Ohjattavana ihana Aksu sheltti. vettä tuli taivaan tydeltä ja jo ennen ensimmäistä rataan tutustumista oli jo olo kuin uitetulla. Eka rata oli kiva agility rata. Sopivasti mutkaa ja kaarroksia. Aksun mielestä putkea piti hetki harkita, josta kielto, mutta muuten rata sujui ongelmitta. 5vp -0,97 ja tällä sija 8. Ekan radan jälkeen lähdettiin käymään kaupassa hakemassa purtavaa, sekä vähän kuivaa ylle. Päädyttiin myös sadetakkeihin.
Hyppyrata jatkoi samaa kaavaa ja pitikin ottaa tuomarin nimi tuolle kivojen tuomareiden listalle. Hyppyrata suoritettiin puhtaasti läpi, mutta hienoisella yliajalla +0,40 :D Se ei olisi ollut kuin hiukan nopeammat kepit. Tällä irtosi sija 4.
Aksu on myös hyvin varma suorittaja joka tulee kuin höyryjuna, mutta kaipaisi vielä yhden nopeamman vaihteen.

Maanantai tokoiltiin Harun kanssa kenraalit kokeen omaisena treeninä, ennen toko SM-kisoja. Ei ihan mennyt kuin tahtoisin, mutta lähes. Heti kun itselle tulee vähän jännitystä mukaan niin koira hyytyy. Haru osaa kaiken hienosti, kun en itse jännitä :D

5.6. Oli omien otusten agilityn vuoro. Takujen kisoissa hervannassa.
Tomu ilmoitin vain hypärille, koska en vielä luottanut sen keinuun tarpeeksi. Kiva rata, jossa ole pari tiukempaa kohtaa. Tomu kuitenkin menee niin kädessä, jotta se oli aika helppo saada oikealle radalle. Lopussa meinasi kaarros ulottua radalta ulos, mutta tiukalla käskytyksellä tiukensi mutkaa ja loppu suora maaliin huippu fiiliksillä. 0vp -10,69 sija 2 ja toinen LUVA <3



Haru oli agiradalla ja se oli yhtä kaaosta. Sillä ei ollut korvia tai aioja mukana ollenkaan. Rukkaset oli hyvin lähellä.

Parin työpäivä rutistuksen jälkeen oli aika pakata koirat autoon ja kääntää Escon nokka kohti Kuopon Toko SM kisoja.Ando ja Tomu jäivät maalle mummolaan äitin lihapatojen ääreen. (sen kyllä huomais koiria hakiessa :D ) Koru sai lähteä matkaan seuraneidiksi. Keskustelu meni jotain tähän tyyliin:
"Voitteko ottaa koirat hoitoon kun lähden Harun kanssa kisoihin?"
"Ai Korun myös?!?!?!?"
"No jos mä otan sen mukaan?"
"No kai ne voi tulla :) "

Perjantaina töiden jälkeen äkkiä koirat hoitoon ja matka alkakoon. Tampereella pysähdyin hetkeksi kaveria moikkaamaan, jolloin varsinainen startti venyi kymmeneen. No Suomen kesä on valoisa ja lämmin. Kiva oli ajella tyhjillä teillä. Perillä kisapaikalla oltiin kahden aikaan yöllä. Äkkiä koirat pikku lenkille ja peti pystyyn. Escon perä on yllättävän mukava nukkua, kun on pehmustetta. Aamulla virkein mielin ylös ja katsastamaan paikkaa auringon valossa. Aurinko tosiaankin paistoi ja vasta illalla huomasin sen hyvinkin tärkeän eli aurinkorasvan puuteen. :D Alokasluokkaan oli ilmoitettu 117 koirakkoa. Aikatauluja katsellessa laskeskelin harun paikkamakuun a yksilö liikkeiden välille parisen tuntia, mutta tuomarit oli ripeitä eikä odottelua jäänyt kuin vajaan tunnin verran. Tuomari tunki hyvinkin lähelle luoksepäästävyydessä: taputteli päälaelle, katsoi hampaat, sekä kumartui rapsuttamaan rintaa. Haru painui kasaan kuin pannukakku, mutta pysyi paikoillaan. Jokainen sen solu siinä huusi "Älä tule noin lähelle, en yhtään tykäää!!!" mutta kiltti mikä kiltti ja kesti kuin mies. Paikkamakuuta en jännittänyt kamalasti ja niin se menikin persiilleen heti alkuun. Haru nousi ylös ennen kuin ehdittiin toiseen päähän ja hiippaili nopeasti luokse. Jälkeen päin kuvista huomasin, että mun käsi oli hiukan omituisesti, joten oisko siihen reagoinut. Hassu koira. Kovin suurella motivaatiolla ei sitten odotettukaan yksiläliikkeitä, kun teidossa oli, että hyvä jos ollaan kakkostuloksella. Seuruut oli sunnuntai kävelyä ja omituista harhailua. Ei yhtään oma itsensä. Hypyssä rupesi nuuskuttelemaan hyppyä ja luoksetulossa törmäsi komeasti vasten. jäävät meni tällä kertaa putkeen ja molemmat oikein, jos jotain positiivista tuosta heataan. Tällä kaaoksella 146,5pistettä ja II-palkinto.
"koskaan en enää tokoa tee" tuli varmaan taas sanottua, mutta ei niinkään yllättäen ollaan taas tokokisoissa varasijalla. Hullu mikä hullu :D

Kisat kisattua siirrettiin karavaani Enonkoskelle. Haaveissa soutelua ja onkimista, mutta sääherra päätti toisin. Vettä tuli enemmän kuin tarpeeksi, joten kävin vain puolentoista tunnin souturetken.
Mukava oli nähdä pitkästä aika sukulaisia siltä suunnalta. tuo lähes 400km välimatka on kuitenkin sellainen, että pitäis olla reilu viikonloppu, jotta ehtii mutakin kuin istua auton ratissa.
Sunnuntaina Haru rupesi osoittamaan rakkautta vilttejä kohtaan ja hiukka ihmettelin asiaa. Ei se ole edes pallillisena tuota tehnyt. Epäilykset syyllisestä kääntyivät sitten Korun suuntaan, joka ei kyllä vielä silloin näyttänyt merkkjä juoksuista. Maanantaina kuitenkin heti aamulla tarkistin ja siellähän ne oli. Ensimmäiset veripisarat. Koru neito 9kk 2pvä :D



Kotiin palattua oltiin vaan ja jatkettiin normirutiineilla. Hiukka hengähdystä. 19.6. oltiin taas kisaamassa mukana koko porukka.
Ando aloitti mediradan, eikä mitenkään hienosti. kova kiire eteen päin ja rimat lensi. Onneksi lopulta tuli hylky, jotta tuota virhepisteiden saalista ei tullut tuloksiin. Heti kun vaan jossain täällä järjestetään koetetaan päästä hyppytekniikka kurssille. En tiedä onko se tuo sen kamala kiire päästä eteenpäin vai mikä, kun ei ne aina tule alas. Haru meni taas kaahottaen miten sattuu. joskus aina tulee suuri ärsytys. Miksi se kuuntelee ja mene välillä kuin unelma ja siten tulee tällaisia sikakausia. Pitää saada se taas tuolle unelma vaihteelle rotumestaruuksiin mennessä.
Tomu päivän pelastus oli yhtä ihana kuin aina ja sillä oli tänään turbo päällä. Todella hienolla vauhdilla mentiin. Lopussa meinasin itse työntää sen väärään päähän putke ja korjatessa menin sitten sekaisin ja sain sen seuraavan esteen ohi. 5vp -5,21 ja sija 10. Nolla oli taas niin hyvin lähellä :D Ehkäpä jo seuraavissa kisoissa.


Eilen alkoi kesäloma ja toivon mukaan sääkin suosisi tässä loman aikana. Viikonloppuna tehdään mitäs muutakaan kuin liidellään. Koko porukalla lähdetään taas Kuopioon kohti Agirotua. Tomu kisaa alokasjoukkueessa ja pojat kilpailevien joukkueessa.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti