sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

kisaviikonloppu

viikonloppu oli kokonaan omistettu koirien kisoille :D
Lauantaina aksaa ja sunnuntaina tokoa.

A rata oli Anne Viitasen agility rata. Hiukan oli pyöritystä ja ansoja joihin sitten kariutui Andon rata. Harun menossa oli pientä perseilyä ja se teki paljon virheitä.
Molemmilta kontakteilta alastulosta vitoset, kielto kymppihypylta ja 15 putkelta. Lopputuloksena 20vp ja aika 46,70 (ihanne 50).
Ando veti väärään putkenpäähän vitos esteella, joten hylky jo heti alussa. En ohjannut sitten lopussa ihan kunnolla, joten A.lta ja molemmilta putkilta se myöskin kielsi. Sillä li vauhti ihan kohdillaan ja ohjautui muuten ihan kivasti.


B rata oli Kari Jalosen hyppyrata, ihanne aika 45sekuntia.
Haru aloitti todella innolla, mutta täll kertaa se pysyi hyvin hanskassa. Vähän sillä aloi väsymys näky (ollaan ehkpä pikkasen liikaa treenattu lähi viikkoina) ja meinasi pysähtyä haistelemaan maata 11 hypyn jälkeen. Loppuun asti kuitenkin ihan kivalla draivilla ja eka 0-tulos ajalla 38,60 ja sijoituttiin vielä toisiksi. :D askel lähempänä kakkosluokkaa. Haru jää nyt kevennetylle tauolle ja treenaa vain tiistaisin Tamskilla, jotta ei kypsy liitelyyn. Tehdään ekstra kivat ja lyhyet treenit ensi viikolla ja palautellaa sitä intoa ja paloa takaisin tekemiseen.
Ando lähti tosi mukavasti liikkeelle ja kuunteli, mutta itse möhlin yrittäessä valssata ennen 9 hyppyä. oisi vain pitänyt vetää toiselta puolen. Ando kun on hiukan nopeampi kuin Haru niin ei vaan ehtinyt ja koira vetäisi ohi. varmankin hiukan työn möhläyksen jälkeen se myös pudotti 11.hypyn riman. Tulos 10 ja aika 35.53.


Sunnuntaina sitten oli tokoilun vuoro. Uhka rohkeasti ilmoitin Harun ulkokeeseen ilman pakkasrajaa :D Onneksi sää suosi: pakkasta vain pari astetta ja aurinko paistoi.
Koe oli jaettu kahteen kehään. Ensin luoksepäästävyys tuomarina Jaana Tala, josta siirryttiin paikkamakuuseen tuomari Tiina Heino. Luoksepäästävyys meni odotetusti, eli ei mitään ihmeellistä ja 10. Paikkamakuusta oli jo etukäteen paha fiilis, eikä se siten emennytkään hyvin. 6 koirakkoa. Heti alussa toisen päädyn valkkari lähti häiriköimään naapuria ja ne sitten juoksivat yhdessä pois. Karkuri ei meinannut antaa omistajalle kiinni vaan pari kertaa härnäsi. Haru nousi istumaan ja näytti hieman ahdistuneelta. (sille on ollut aina vaikeitna jos ei muut pysy) melko pian nousi myös seisomaan a otti askeleen minua kohti. Raukka oli ihan piestyn näköinen kun ei oikein tiennyt mitä teksi. se otti aina välillä pari askelta kohti ja jäi paikoilleen miettimään. Kahdessa minuutissa se ehti edetä kaksi omaa mittaansa minua kohti. Raukka parka. Oisi pitänyt ehtiä enmmän treenaamaan ryhmäpaikka makuuta ennen isoja.
näiden jälkeen saatiin hetki hengähtää enne yksilö suorituksia. Jaana Tala arvosteli seuraamisen hihnassa, luoksetulon ja hypyn. Seuraaminen oli todella hienoa. Haru pysyi paikoillaan ja 99% sillä oli kontakti. Ei mitään valittamista pikku miehestä. Tuomari rokotti puoli pistettä ohjaajan varmitellessa käännöksiä :D
Luoksetulossa tällä kertaa jätin itseni koiran ja tötsän väliin. Haru meinasi hiukan ennakoida luoksetuloa ja nousi ylös liikkurin "käskystä", mutta pysyi paikoillaan ja teki oikein täydellisen luoksetulon. Ei pompannut päin ja laukkasi koko matkan.
Hyppyä lähestyessä pidin varmuuden vuoksi pannasta ettei se karkaa sille. lähti kuin tykin suusta ja ampui pitkälle vinoon, mutta kääntyi ja pysähtyi käskystä. Taisi myös ennakoida perusasennon. Todella hyvä vire ja koira ihan innoissaan. Tässä välissä pystyin sen palkkaamaan ja kehumaan, ennen siirtymistä toiseen kehään.
Tiinan avosteltavaksi jäi seuraaminen remmittä ja jäävät. Innokas seuraaminen jatkui myös tässä kehässä, mutta jätätti hiukan käännöksissä. Jäävät meni sitten täysin perseelleen. Maahan menossa se jäi seisomaan. Taas kerran kympin seisominen :D Seisomisessa sitten ei jäänyt ollenkaan joten kolmannella myös käsimerkki mukaan jotta pysähtyy. Ei tajua mikä mätti.

Rivi näytti siis tältä
Luoksepäästävyys 10
paikkamakuu 0
Seuraaminen hihnassa 9,5
seuraaminen irti 8,5
maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
luoksetulo 8
seisominen seuraamisen yhteydessä 0
estehyppy 9,5
kokonais vaikutus 8,75 (Talalta 9,5 rokotti kun pidin pannasta kiinni hypylle siirtyessä ja Heino 8)
yht 114,75 ja 3.tulos.

Hyvin tyytyväinen olen noihin seuraamisiin ja suurimmalta osin muihin onnistuneisiin osioihin. Katsotaan milloin jaksaa seuraavan kerran lähteä kokeilemaan. Ehkäpä sitä innostuu taas joku päivä.
Kisojen jälkeen saatiin lenkkiseuraa sheltti neideistä Judista ja Kindistä. Pojat pääsi neito seurassa kirmaamaan pitkin peltoja. Andolla varsinkin tuntui olevan kivaa. Nytten kun mullakin on vielä vapaa päiviä jäljellä niin pitää yrittää saada koira kavereita mukaan nauttimaan kauniista päivistä.

Tortai iltana Koru päätti säikyttää ja teloi jalkansa karatessaan autosta. Olin illalla ottamassa koiria autosta, kun se perkule livahti kainalosta ulos ja jäi jalastaan kiinni puskurin rakoon. Kiljahti, mutta rauhoittui kun nostin syiin. Muuten jalka tuntui ihan olevan ok, mutta rannetta aristi, eikä suotunut varaamaan tasulle painoa ollenkaan. Soitto tuhatjalkaan ja mars päivystykseen. Lääkäri kopeloi ja totesi saman kuin itsekin, eli ranne on kipeä. Otettiin kuvat ja sieltä näkyi siistit murtumat keskimmäisissä kämmenluissa. Koru sai kipulääke piikin ja lähdettiin kotiin odottamaan, että Veter aukeaa, jotta päästään ortopedille. Kotona Koru kierähti Andon kylkeen nukkumaan ja hyvin iloisena aamulla poppelehti, vaikkakin kolmella jalalla. Veterissä päästiin ortopedille melkein heti. Koru rauhoitettiin ja ranteesta otettiin uudet kuvat. Onneksi ei tarvinnut leikata ja selvittiin pelkällä lastalla. kolme viikkoa nyt pitää tuota paketissa ja sitten kontrolli kuvat. Jos on luutnut hyvin voi saada jo silloin pois. Nyt pitäis vain keksi millä saa energiaa pursuavan puoli vuotiaan sheltti neidon väsytettyä ilman hillumista. Taidetaan aloitella naksuttelu ja muu aivotyöskentely, jotta ei kiipeillä vielä seinille :D

Enne loukkaantumista oltiin kolmikon kanssa Katajajärven laavulla Pauliinan ja Riimin kanssa lenkkeilemässä ja paistamassa makkaraa. Hetken kestää että päätään uudetaan lenkkeilemään koko porukalla.
_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti